Confidence Man

Confidence Man (AU)

Energiske australske festaber lufter deres kærlighed til 90’er-dance, house, disco og electropop.

Confidence Man er det musikalske svar på en gigantisk farvestrålende cocktail i langstilket glas med neonsugerør, papirparasol, frugtskiver og stjernekastere. På deres to studiealbum ”Confident Music for Confident People” (2018) og ”Tilt” (2022) blander de således det bedste fra 90’ernes og 00’ernes dansemusik i numre, der er som skabt til at sætte ild til dansegulvet.

Gruppen blev dannet i Brisbane i 2016 af de fire medlemmer Janet Planet, Sugar Bones, Clarence McGuffie og Reggie Goodchild. Med sine pågående sange indskriver kvartetten sig i hjemlandets stolte elektroniske poptradition centreret omkring det stilskabende pladeselskab Modular Recordings og grupper som Cut Copy, The Presets og cratedigger-kollektivet The Avalanches. Ligesom disse grupper er Confidence Man drevet af en dyb kærlighed til musikken, festen og det skæve og excentriske, og i deres numre finder man både venlige nik til Saint Etiennes sampler-virtuositet, Primal Screams gospel-house, LCD Soundsystem beskidte punkfunk, Scissor Sisters queer-disco og Hot Chips melodiske electropop.

Confidence Man har da også modtaget rosende anmeldelser fra bl.a. NME og Pitchfork, The Guardian har udråbt dem til ”Australia’s best-dressed band”, og med sidste års ”Tilt” har publikum uden for Australien for alvor fået øjnene op for bandet. Albummet gik således nr. 1 på den engelske dance-albumhitliste, mens det sikrede bandet sin første top 10-placering på den australske album-chart.

Live er Confidence Man et højenergisk bekendtskab med de to frontfigurer Janet Planet og Sugar Bone som toptændte indpiskere, og da gruppen gæstede Glastonbury 2022 kaldte NME’s anmelder koncerten for ”electro-rave madness” og kvitterede med fire ud af fem stjerner. Så publikum på Syd For Solen kan godt glæde sig til at blive blæst bagover af det australske dance-kraftværk.

SULKA

SULKA (DK)

Dansk hiphops måske mest originale stemme lige nu kommer til Syd For Solen med overlegent flow og et energisk liveshow.

Da SULKA i 2020 udsendte sit fabelagtige debutalbum ”Epoker”, blev dansk hiphop samtidig beriget med en sjældent original stemme. På albummet møder man en rapper, der mestrer oldschool rap-dyder som komplekse rim, legende flow, overlegent billedsprog og syntaksgymnastik, mesterligt bakket op af mentoren og Malk De Koijn-legenden Tue Tracks funky slentrende og sømløst samplende produktioner.

”Epoker” er et værk, der på én gang er historiebevidst, moderne og har sin helt egen unikke lyd og udtryk. Samtidig er albummet så kompromisløst og kunstnerisk ambitiøst, at det var svært at forstå, at det var SULKA’s første fuldlængde.

SULKA er enestående vokalist i egen ret og uanset køn. Men at hun som kvinde så hurtigt og selvfølgeligt erobrede en central plads i hiphophierarkiet var et livgivende friskt pust i en branche, der fortsat er enormt mandsdomineret. Så meget desto mere deprimerende var det, at SULKA i efteråret 2021 følte sig nødsaget til at holde en pause på grund af oplevelser med overgreb og grænseoverskridende adfærd fra kolleger i musikmiljøet.

Heldigvis kom SULKA hurtigt til kræfter igen, og i 2022 vendte hun tilbage stærkere end nogensinde med tre hæsblæsende singler: ”Kun mit”, ”Det gør du bare” og ikke mindst den minimalistiske banger ”La nu vær (H.V.H)”, hvor hun tager bladet fra munden og direkte adresserer dansk hiphops årelange problem med sexisme. Forhåbentlig er det et forvarsel om mere ny musik fra hende i 2023.

SULKA kommer altså til Syd For Solen med solid medvind – og det gælder også på live-fronten. Hun startede nemlig 2023 ud med sin første, succesrige danmarksturné, der i februar blev afsluttet med en udsolgt triumf på københavnsk hjemmebane i Pumpehuset. Her kunne publikum forvisse sig om, at SULKA ikke bare er et lyrisk og musikalsk kæmpetalent – hun er også suveræn live-kunstner, der forener høj kunstnerisk integritet med et energisk og medrivende sceneshow, der får publikums hænder i vejret.

Benny Sings

Benny Sings (NL)

Solfyldt sommerpop med smækre beats fra rutineret hollandsk hitsmed.

Benny Sings musik er som skabt til en solfyldt sommerdag i Søndermarken. Den hollandske melodimager har en forkærlighed for silkeblød r’n’b, smækre hiphopbeats, blåøjet soul, tilbagelænet indiepop og 70’er-softrock med vind i håret, og hans sange emmer af sol, sommer og kølige drinks i skyggen. Bare lyt til hans kæmpehit med Rex Orange County ”Loving Is Easy” (over 440 millioner streams på Spotify), der brillerer med sin lette og ligefremme melodi, subtile strygere og honningindsmurte harmonier.

Tim Berkestijn, som hans borgerlige navn lyder, har siden 2003 udgivet en række album under sit musikalske alias. Han har over 3 millioner månedlige lyttere på Spotify, og hans fans tæller notabiliteter som John Mayer, Frank Ocean, Anderson .Paak og Jamie Cullum. Benny Sings har siden 2019 været signet til det kvalitetsbevidste amerikanske pladeselskab Stones Throw Records (Sudan Archives, Madvillian, J Dilla), som i 2021 udsendte hans seneste studiealbum ”Music”, hvor indie-gavtyven Mac DeMarco og den Grammy-nominerede amerikanske sanger og musiker Emily King medvirker.

Benny Sings er ikke alene en melodistærk sangskriver i egen ret, han har også arbejdet sammen med en række stærke navne som Anderson .Paaks band Free Nationals, danske M.I.L.K., den amerikanske soulcrooner Mayer Hawthorne og førnævnte Rex Orange County, hvis seneste album ”Who Cares?”, der gik top 5 i USA, er blevet til i tæt samarbejde med den hollandske hitsmed.

Benny Sings kommer til Syd For Solen med nye numre på setlisten, for den 24. marts udsender han sit ottende studiealbum ”Young Heart”. Det er kommet til verden i fællesskab med det fremadstormende amerikanske producertalent Kenny Beats (Vince Staples, Denzel Curry, FKA Twigs, IDLES), der selv kontaktede Benny Sings med henblik på et samarbejde. Og skal man tage de tre singleforløbere ”The Only One”, ”The World” og ”Young Heart” som et forvarsel, byder den kommende fuldlængde på mere laber formfuldendt og solfyldt sommerpop. Læg dertil, at Benny Sings er et rutineret live-navn, der de seneste to årtier har turneret i både Europa, Asien og USA – og der er lagt i ovnen til en nydelsesfuld og øregangsmasserende koncertoplevelse i Søndermarken.

Julie Pavon

Julie Pavon (DK)

Det er umuligt at stå stille, når det fremadstormende house-poptalent fyrer op under sit rå og højenergiske liveshow.

Selvom hun foreløbig kun har udgivet en lille håndfuld singler, bliver Julie Pavon betragtet som et af de mest lysende talenter på den danske musikscene. De skyldes tre ting: hendes mørke karakterfulde vokal, hendes knivskarpe housepop, og hendes koncerter, der er intense energiudladninger, som det er umuligt at stå stille til.

Den dansk-honduranske sanger og musiker har en fortid i det aarhusianske r’n’b-kollektiv The Secret Life of Trees, men gjorde første gang opmærksom på sig selv som solokunstner, da hun i 2020 udsendte debutsinglen ”Herd Animals”. Her definerer hun sammen med sin faste producerkumpan Uffe en knivskarp lyd med bløde house-beats, funky guitarlicks og en charmerende, slentrende melodiøsitet. I 2021 kom opfølgeren ”Jealous”, og seneste udspil er den disco-flirtende single ”Dont Call Me Out”, der udkom sidste år. Og mon ikke 2023 byder på flere nye numre – og hvem ved, måske et debutalbum?

Pavons indiskutable talent for catchy housepop er også blevet opdaget uden for Danmarks grænser, hvor hendes numre blandt andet er blev spillet i USA, Canada, Japan og Irland, og som noget særligt har hun været i rotation på Englands måske vigtigste musikkanal, BBC 6 Music.

Julie Pavon er en hvirvelvind af en live-oplevelse, hvor hun river publikum rundt med sine råt pumpende produktioner, iøjnefaldende sceneoutfits og pågående energi. Det er dunkel klubpop, der går lige i mellemgulvet og dansefødderne. Hun er da også allerede et etableret og beundret koncertnavn, der i 2022 spillede over 20 festivaljobs, inklusive et rost show på Roskilde Festivals Platform-scene. Der er kort sagt lagt i ovnen til en unik elektronisk dansefest, når hun står på scene i Søndermarken.

USSEL

USSEL (DK)

Dansk stjernefrø kommer til Søndermarken med punket rap-energi, catchy melodier og følsom eftertænksomhed.

USSEL har energi og karisma til at starte en kæmpe fest, samtidig med at hans numre har rum for dybere følelser og eftertænksomhed. USSEL er rap, pop, emo, elektronisk og hiphop – nogle gange inden for samme nummer!

Bag USSEL står den sønderborgensiske multikunstner Emil Mercedes Baadsgaard, der siden sin debutsingle “bli nu her” i 2020 har udgivet to ep’er og en række singler – bl.a. med Suspekts Orgi-E og åndsfællen Marcus.waw. I starten af karrieren var han en del af det københavnske musikkollektiv Nembus Music, men omverdenen fik for alvor øje på ham, da han i 2022 vandt KarriereKanonen for øjnene af en fyldt sal i DR Koncerthuset. Nu er han signet til Sony og i fuld sving med at tage karrieren til næste niveau, senest med den guitardrevne basker af en single, ”Datter af dæmoner”.

USSEL kan momentvis minde om ekvilibristiske hjemlige kolleger som Emil Kruse og Papa Erotic fra FRAADS. Men man sporer også Post Malones øre for catchy hooks, amerikanske Lil Peeps hudløse emo-rap og svenske Yung Leans tågede lydtrip i det danske kæmpetalents stemningsfulde produktioner. Han kan både være pågående punket, meditativt hallucinerende, emotionelt sårbar og direkte sensuel. Samtidig med er USSEL besiddelse af en stærk personlig stemme, der gør, at han har potentiale til at blive en generationsstemme.

Live stikker USSEL i mange retninger. Hans koncerter indeholder både en direkte rocket energi, poppet længsel og smadderpunket fandenivoldskhed. Han er kort sagt en medrivende oplevelse, som det er umuligt at stå stille til. Derfor passer USSEL perfekt ind fredag på Syd For Solen, hvor festen er i højsæde.

August Høyen

August Høyen (DK)

Intimt nærvær og stærke melodier, der blander r’n’b og folk, fra fremadstormende dansk talent.

Nogle sangere besidder en stemme, der instinktivt får dig til at lytte opmærksomt efter hvert enkelt ord. Sådan en sanger er det københavnske stjernefrø August Høyen, hvis på én gang blottede, skrøbelige og selvsikre vokal lynhurtigt sniger sig under huden på en, når han nænsomt, åbenhjertigt og poetisk synger sine personlige tekster om angst, familie og kærlighedskvaler.

Musikalsk befinder August Høyen sig i sit helt eget sweetspot mellem nedbarberet folk og singer/songwriter, klassiske popdyder, blåøjet country og underspillet r’n’b. Det er poetisk, ærlig, indfølt og ekstremt relaterbar musik med plads til både sårbarhed, usikkerhed, trøst og håb – det lyder lidt, som hvis Hans Philip greb en akustisk guitar og spillede Nick Drake-covers.

Det seneste år har det unge talent fået gevaldigt skub i karrieren. Singlerne ”Vennerne skinner” og ”Jeg regner med” har været i rotation på både P3 og P4, han har spillet support for Patina, Karl William og Bette og vundet Tak Rock Prisen på Smukfest, og han er blevet udråbt som et af de mest spændende nye navne i både GAFFA, Politiken og Soundvenue – sidstnævnte har da også inkluderet ham på deres Breakin’ Sound-liste med dansk musiks største håb for 2023.

2023 tyder da også på at blive et mindst lige så begivenhedsrigt år som 2022. Dels kan man forvente mere ny musik fra August Høyen, dels drager han til efteråret på sin første danmarksturné – men inden da runder han Syd For Solen. Og der noget at glæde sig til.

Live er August Høyen nemlig også et både behageligt og charmerende bekendtskab, hvis stærke sange får plads til at folde sig ud, så de kan gribe publikum om hjertet. Når han står på scenen i Søndermarken, er der derfor lagt i ovnen til en uforglemmelig krammer af en sommerkoncert.

Bonny Light Horseman

Bonny Light Horseman (US)

Den alternative supergruppe kommer til SYD FOR SOLEN med sine medrivende og underskønne indiefolk-sange.

Folkemusik kan gøre os klogere på vores rødder og historie, samtidig med at den fortæller eksistentielle myter og historier om, hvordan det er at være menneske. Det ved Bonny Light Horseman, men hos den amerikanske trio bliver de klassiske sangskriverdyder opdateret til moderne indiefolk, der finder sin styrke i stærke vokalharmonier, intime produktioner og smittende intenst sammenspil.

Bonny Light Horseman er en alternativ supergruppe, der består af tre garvede musikere: Anaïs Mitchell, der har udgivet otte album i eget navn og skrevet den prisvindende Broadway-musical ”Hadestown”, Eric D. Johnson (Fruit Bats, The Shins) og Josh Kaufman, der bl.a. har arbejdet med The National, Hiss Golden Messenger og Josh Ritter.

Deres sange lyder som om, de er kommet til verdens som tilbagelænede jam-sessions på en solfyldt veranda med øl på køl og et halmstrå i mundvigen. De tre medlemmer fandt da også sammen omkring en fælles kærlighed til gamle folk-sange, men fik lynhurtigt lyst til at skrive deres egne numre. I gruppens semiakustiske musikalske univers er der kærlige hilsner til country, folk, roots og americana og plads til både akustisk og elektrisk guitar, bas, trommer, banjo og saxofon.

Trekløveret har indtil videre udgivet to forrygende album: Debuten ”Bonny Light Horseman” fra 2020 – der sikrede trekløveret to Grammy-nomineringer for ”Best Folk Album” og ”Best American Roots Performance” – og den stærke opfølger ”Rolling Golden Holy”, der udkom sidste år. Begge album har fået fremragende anmeldelser i store musikmedier som Pitchfork, Uncut og Mojo.

Bonny Light Horseman har en særlig forbindelse til The National, der gav koncert på Syd For Solen sidste år, og Bon Iver, der er et af dette års headlinere. Trioen spillede et af sine første shows på Eaux Claires-festivalen, der er grundlagt af Aaron Dessner fra The National og Justin Vernon fra Bon Iver, og så er begge Bonny Light Horseman-album udgivet på pladeselskabet 37d03d, som Aaron og Justin driver sammen med Aarons bror Bryce – der også er medlem af The National!

Bonny Light Horseman har startet 2023 ud med at udsende singlen ”Once on Another Day”, der er en smuk sfærisk ballade. Den lover godt for deres optræden på SYD FOR SOLEN, hvor Søndermarken vil udgøre de perfekte blomstrende rammer for trioens organiske folk-sange.

Melody’s Echo Chamber

Melody’s Echo Chamber (FR)

Franske Melody Prochets eminente psychpop-projekt spiller solbeskinnede ørehængere i Søndermarken.

Der bor et fortabt blomsterbarn inden i Melody Prochet. Den 35-årige franske sanger og sangskriver er nemlig åbenlyst forelsket i flere af 60’ernes mest markante musikalske strømninger, der bobler legende og psykedelisk under overfladen af hendes forførende numre.

Når man lytter sig igennem Prochets tre fremragende album som Melody’s Echo Chamber, hører man ekkoer af riffglad syrerock, bevidsthedsudvidende psychpop, mellemøstlig inspiration, Serge Gainsbourgs sensuelle og symfoniske 60’er-produktioner og fingerknipsende fransk ye ye pop. Det er musik, du kan dase, drømme, feste og danse til.

Prochets karriere tog for alvor fart, da hendes daværende band My Bee’s Garden i 2010 turnerede med Tame Impala. Bandet fik ganske vist ingen stor karriere, men til gengæld mødte hun de australske psychrockeres sanger og mastermind Kevin Parker, som efterfølgende producerede hendes debutalbum som Melody’s Echo Chamber. I Melody Prochets sange sporer man da også den samme dybe kærlighed til 60’ernes flippede pop- og rockeksperimenter, som Tame Impala især i starten af karrieren dyrkede intenst. Andre moderne musikalske åndsfæller er Broadcast og Stereolab.

”Melody’s Echo Chamber”, som debuten helt simpelt blev døbt, udkom i 2012, og de catchy numre, der rummer tekster på både fransk og engelsk, blev bl.a. skamrost af Pitchfork, Q Magazine og Drowned In Sound. I 2018 udkom den glimrende opfølger ”Bon Voyage”, indspillet i Sverige med hjælp fra musikere fra de svenske psychrock-grupper Dungen og The Amazing, og sidste år landede Melody’s Echo Chambers tredje album ”Emotional Eternal” (også indspillet med svenske musikere).

På ”Eternal Emotional” understreger Melody Prochet, at hun er en topklassesanger og -sangskriver, der som få mestrer at skrive solbeskinnede retropop-skæringer, leveret med hendes indtagende, lette og lyse vokal.

At den svenske forbindelse fortsat er stærk understreges af hendes bundsolide live-band, der består af guitarist Reine Fiske og trommeslager Johan Holmegard fra Dungen, Fredrik Swahn fra The Amazing på guitar og keys samt den franske guitarist Jérôme Pichon. Glæd dig til, at dette stærke femkløver fyrer op under hendes flippede ørehængere under en forhåbentlig blå og skyfri himmel på SYD FOR SOLEN.

Lowly

Lowly (DK)

Den eventyrlystne danske indiepop-kvintet kommer til Søndermarken med sangene fra deres længeventede tredje album.

Dansk musik blev forandret med et trylleslag, da Lowly albumdebuterede med ”Heba” i 2017. For fra de første sitrende og blødt bølgende toner af åbningsnummeret ”Still Life” stod det klart, at her var tale om et unikt og ekstraordinært nysgerrigt band med vilje og talent til at bøje reglerne for, hvordan indiepop kan lyde.

Potentialet blev da også med det samme bemærket uden for hjemlandets grænser. Allerede inden ”Heba” udkom, var den danske kvintet således blevet signet af det legendariske engelske indie label Bella Union (Fleet Foxes, The Flaming Lips, Father John Misty), der udgav debuten internationalt og fortsat har Lowly i sin stald.

Lige så drømmende og dragende Lowlys musikalske univers er, lige så svært er det at beskrive det. Bandet skifter ubesværet mellem drømmepop med florlette synths, folkede harmonier, autotune, jazzede trommer og sfærisk artrock, på samme måde som forsangerne Nanna Schannongs og Soffie Viemoses vokaler intuitivt glider ind og ud af hinanden. Uanset hvilke vilde og himmelstræbende eventyr femkløveret drager ud på, er sangskrivningen drevet af sødmefulde og melankolske melodier, der omfavner lytteren som en lun, hjemmestrikket sweater.

Lowly udgav sit andet anmelderroste studiealbum ”Hifalutin” i 2019, der overlegent føjede nye underfulde nuancer til gruppens lyd, og den 17. februar udkommer deres tredje langspiller. Den bærer titlen ”Keep Up the Good Work”, og Lowly kalder det deres ”hidtil mest åbenhjertige værk”, der er skrevet under corona-lockdown og påvirket af både nyankomne børn og tabet af familiemedlemmer.

Live er Lowly en lige så forunderlig størrelse, hvor medlemmernes indbyrdes forståelse driver numrene frem og skaber en fortættet stemning, det er umuligt ikke af blive tryllebundet af. Læg dertil en solrig Søndermarken med planter og træer i fuldt flor, og du har opskriften på en uforglemmelig koncertoplevelse.

Unknown Mortal Orchestra

Unknown Mortal Orchestra (NZ)

Albumaktuelle newzealandske psychpoppere spiller solen frem over Søndermarken.

Nogle musikere bliver store ved at rendyrke og forfine et musikalsk udtryk. Og så er der Unknown Mortal Orchestra, der har opnået deres status som internationalt hyldede psychpop-fornyere ved at rive ned fra alle hylder og genreblande i stor stil!

Den newzealandske gruppe blev dannet i 2010 i Auckland af sanger, guitarist og sangskriver Ruban Nielson og bassist Jake Portrait. De to udgør i dag stadig kernen i gruppen sammen med Rubans bror Kody, men Ruban er den altdominerende kreative kraft i gruppen.

Allerede på den selvbetitlede debut, der udkom i 2011, stod det klart, at Ruban Nielson er i besiddelse af en unikt krøllet musikalsk hjerne, der legende let skaber mildt trippende popsange, der låner fra alle dele af populærmusikken. I hans sangskrivning er der ingen modsætninger mellem komplekse progrock-kompositioner, hoftevridende r’n’b, hiphop-beats, 70’er-disco, funkbas, tamburindreven 60’er-pop, udknaldede syrerock-riff og øremasserende soul-harmonier. At lytte til Unknown Mortal Orchestra er som at kigge dybt i et kulørt kalejdoskop, hvor farver og mønstrer konstant skifter.

Gruppen definitive gennembrud kom i 2015 med deres drøncharmerende tredje album ”Multi-Love”, som bl.a. blev rost af Pitchfork og Rolling Stone, der sammenlignede Unknown Mortal Orchestra med neopsych-favoritterne i Tame Impala, mens The Guardian og NME kårede pladen som en af årets bedste. Herfra blev den fodflyttende single ”Can’t Keep Checking My Phone” et internationalt hit og lidt af en signatursang for gruppen. Det blev i 2018 fulgt op af hele to udgivelser: det smittende flamboyante studiealbum ”Sex & Food” og det mere introverte instrumentalalbum ”IC-01 Hanoi”.

Unknown Mortal Orchestra åbensindede tilgang til at lave musik har bl.a. resulteret i samarbejder med så forskellige navne som Gorillaz, Arlo Parks , Daniel Johnston og Anderson. Paaks backing-band Free Nationals. Gruppen har desuden bl.a. turneret med Grizzly Bear og optrådt i prestigefulde amerikanske tv-talkshows som ”Late Night with Jimmy Fallon” og ”Late Night with Seth Meyers”.

Den 17. marts er newzealænderne endelig albumaktuelle igen med deres femte regulære studiealbum, der meget passende er blevet navngivet ”V” (det latinske tegn for 5) og efter sigende er et dobbeltalbum. De fire numre, der allerede er udsendt som forsmag, peger i flere forskellige retninger, men som antydet er det ikke en dårlig ting, når det gælder Unknown Mortal Orchestra. Der er derfor lagt i ovnen til en skæv popfest i alle regnbuens farver, når bandet spiller solen frem i Søndermarken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev • Tilmeld dig vores nyhedsbrev
KØB DIN BILLET HER