August Høyen

fredag 09. juni

August Høyen (DK)

Intimt nærvær og stærke melodier, der blander r’n’b og folk, fra fremadstormende dansk talent.

Nogle sangere besidder en stemme, der instinktivt får dig til at lytte opmærksomt efter hvert enkelt ord. Sådan en sanger er det københavnske stjernefrø August Høyen, hvis på én gang blottede, skrøbelige og selvsikre vokal lynhurtigt sniger sig under huden på en, når han nænsomt, åbenhjertigt og poetisk synger sine personlige tekster om angst, familie og kærlighedskvaler.

Musikalsk befinder August Høyen sig i sit helt eget sweetspot mellem nedbarberet folk og singer/songwriter, klassiske popdyder, blåøjet country og underspillet r’n’b. Det er poetisk, ærlig, indfølt og ekstremt relaterbar musik med plads til både sårbarhed, usikkerhed, trøst og håb – det lyder lidt, som hvis Hans Philip greb en akustisk guitar og spillede Nick Drake-covers.

Det seneste år har det unge talent fået gevaldigt skub i karrieren. Singlerne ”Vennerne skinner” og ”Jeg regner med” har været i rotation på både P3 og P4, han har spillet support for Patina, Karl William og Bette og vundet Tak Rock Prisen på Smukfest, og han er blevet udråbt som et af de mest spændende nye navne i både GAFFA, Politiken og Soundvenue – sidstnævnte har da også inkluderet ham på deres Breakin’ Sound-liste med dansk musiks største håb for 2023.

2023 tyder da også på at blive et mindst lige så begivenhedsrigt år som 2022. Dels kan man forvente mere ny musik fra August Høyen, dels drager han til efteråret på sin første danmarksturné – men inden da runder han Syd For Solen. Og der noget at glæde sig til.

Live er August Høyen nemlig også et både behageligt og charmerende bekendtskab, hvis stærke sange får plads til at folde sig ud, så de kan gribe publikum om hjertet. Når han står på scenen i Søndermarken, er der derfor lagt i ovnen til en uforglemmelig krammer af en sommerkoncert.

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev • Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Syd for Solen 2024 her!