Benny Sings

fredag 09. juni

Benny Sings (NL)

Solfyldt sommerpop med smækre beats fra rutineret hollandsk hitsmed.

Benny Sings musik er som skabt til en solfyldt sommerdag i Søndermarken. Den hollandske melodimager har en forkærlighed for silkeblød r’n’b, smækre hiphopbeats, blåøjet soul, tilbagelænet indiepop og 70’er-softrock med vind i håret, og hans sange emmer af sol, sommer og kølige drinks i skyggen. Bare lyt til hans kæmpehit med Rex Orange County ”Loving Is Easy” (over 440 millioner streams på Spotify), der brillerer med sin lette og ligefremme melodi, subtile strygere og honningindsmurte harmonier.

Tim Berkestijn, som hans borgerlige navn lyder, har siden 2003 udgivet en række album under sit musikalske alias. Han har over 3 millioner månedlige lyttere på Spotify, og hans fans tæller notabiliteter som John Mayer, Frank Ocean, Anderson .Paak og Jamie Cullum. Benny Sings har siden 2019 været signet til det kvalitetsbevidste amerikanske pladeselskab Stones Throw Records (Sudan Archives, Madvillian, J Dilla), som i 2021 udsendte hans seneste studiealbum ”Music”, hvor indie-gavtyven Mac DeMarco og den Grammy-nominerede amerikanske sanger og musiker Emily King medvirker.

Benny Sings er ikke alene en melodistærk sangskriver i egen ret, han har også arbejdet sammen med en række stærke navne som Anderson .Paaks band Free Nationals, danske M.I.L.K., den amerikanske soulcrooner Mayer Hawthorne og førnævnte Rex Orange County, hvis seneste album ”Who Cares?”, der gik top 5 i USA, er blevet til i tæt samarbejde med den hollandske hitsmed.

Benny Sings kommer til Syd For Solen med nye numre på setlisten, for den 24. marts udsender han sit ottende studiealbum ”Young Heart”. Det er kommet til verden i fællesskab med det fremadstormende amerikanske producertalent Kenny Beats (Vince Staples, Denzel Curry, FKA Twigs, IDLES), der selv kontaktede Benny Sings med henblik på et samarbejde. Og skal man tage de tre singleforløbere ”The Only One”, ”The World” og ”Young Heart” som et forvarsel, byder den kommende fuldlængde på mere laber formfuldendt og solfyldt sommerpop. Læg dertil, at Benny Sings er et rutineret live-navn, der de seneste to årtier har turneret i både Europa, Asien og USA – og der er lagt i ovnen til en nydelsesfuld og øregangsmasserende koncertoplevelse i Søndermarken.

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev • Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Syd for Solen 2024 her!