Cassandra Jenkins

Amerikansk sangskriver gør hverdagen magisk.

Cassandra Jenkins manglede egentlig bare nogle nye sange, hun kunne spille på turné som opvarmning for Craig Finn fra The Hold Steady, fordi hun var træt af at spille det gamle materiale. Hun sendte sangene til en ven, der tilbød at udgive dem på sit pladeselskab. Trods det ydmyge udgangspunkt endte amerikanerens andet album An Overview on Phenomenal Nature med at være én af de helt store åbenbaringer i 2021.

Den sympatiske singer-songwriter fra New York laver en slags drømme-folk med ambient bagtæppe. Det nye album er mesterligt produceret af Josh Kaufman og er en hyldest til naturen, tiltroen til andre mennesker og evnen til at finde skønheden i hverdagen.

I sommeren 2019 var Cassandra Jenkins en del af det band, der skulle på turné sammen med David Berman under navnet Purple Mountains. Hun havde været fan af hans musik hele livet, men havde kun kendt ham i få dage, før han tog sit eget liv. Det er en sorg, der bliver bearbejdet albummet igennem, hvor naturen bidrager til helingsprocessen.

“Farewell, Purple Mountains” synger hun på ‘Ambiguous Norway’, som også er inspireret af en samtale med en dansk kok, hun mødte på én af sine mange gåture. Cassandra Jenkins er typen, der altid falder i snak med fremmede. Hendes liv og musik handler langt hen ad vejen om disse observationer. Om at have nysgerrigheden og åbenheden med sig.

Cassandra Jenkins minder os om at være til stede i verden.

 

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev