Confidence Man

fredag 09. juni

Confidence Man (AU)

Energiske australske festaber lufter deres kærlighed til 90’er-dance, house, disco og electropop.

Confidence Man er det musikalske svar på en gigantisk farvestrålende cocktail i langstilket glas med neonsugerør, papirparasol, frugtskiver og stjernekastere. På deres to studiealbum ”Confident Music for Confident People” (2018) og ”Tilt” (2022) blander de således det bedste fra 90’ernes og 00’ernes dansemusik i numre, der er som skabt til at sætte ild til dansegulvet.

Gruppen blev dannet i Brisbane i 2016 af de fire medlemmer Janet Planet, Sugar Bones, Clarence McGuffie og Reggie Goodchild. Med sine pågående sange indskriver kvartetten sig i hjemlandets stolte elektroniske poptradition centreret omkring det stilskabende pladeselskab Modular Recordings og grupper som Cut Copy, The Presets og cratedigger-kollektivet The Avalanches. Ligesom disse grupper er Confidence Man drevet af en dyb kærlighed til musikken, festen og det skæve og excentriske, og i deres numre finder man både venlige nik til Saint Etiennes sampler-virtuositet, Primal Screams gospel-house, LCD Soundsystem beskidte punkfunk, Scissor Sisters queer-disco og Hot Chips melodiske electropop.

Confidence Man har da også modtaget rosende anmeldelser fra bl.a. NME og Pitchfork, The Guardian har udråbt dem til ”Australia’s best-dressed band”, og med sidste års ”Tilt” har publikum uden for Australien for alvor fået øjnene op for bandet. Albummet gik således nr. 1 på den engelske dance-albumhitliste, mens det sikrede bandet sin første top 10-placering på den australske album-chart.

Live er Confidence Man et højenergisk bekendtskab med de to frontfigurer Janet Planet og Sugar Bone som toptændte indpiskere, og da gruppen gæstede Glastonbury 2022 kaldte NME’s anmelder koncerten for ”electro-rave madness” og kvitterede med fire ud af fem stjerner. Så publikum på Syd For Solen kan godt glæde sig til at blive blæst bagover af det australske dance-kraftværk.

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev • Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Syd for Solen 2024 her!