First Aid Kit

Himmelske harmonier fra de svenske søstre.

Da Stockholm-søstrene Johanna og Klara Söderberg delte deres cover af Fleet Foxes-sangen ‘Tiger Mountain Peasant Song’ i 2008, havde de færreste nok forventet, hvad de senere ville drive det til. Men allerede her fik man en idé om, hvad de senere har slået fast: At deres harmonier er decideret himmelske.

First Aid Kit har aldrig forsøgt at skjule, at de er inspirerede af Emmylou Harris. De har trods alt skrevet sangen ‘Emmylou’! Fra Emmylou har de bl.a. fået kærligheden til de harmonier, som ofte er i fokus og leveres med en afvæbnende oprigtighed og charme. First Aid Kit bevæger sig et sted mellem folk, americana og indie-country med en lethed og taknemmelighed, der gør det så utroligt nemt at holde af søstrene.

På trods af deres dybe fascination af amerikansk country er First Aid Kit forblevet et crossover-band, der forener lyttere på tværs af genrer, ikke helt ulig deres gamle helte i Fleet Foxes. På listen over samarbejdspartnere finder man da også Conor Oberst fra Bright Eyes, R.E.M.-guitaristen Peter Buck og medlemmer af Wilco og Midlake.

Der er sket lidt af hvert siden gennembruddet. Johanna har fået et barn, og Klara har startet en countryklub. Men hver gang de sammen udgiver ny musik som First Aid Kit, bliver verden et lidt rarere sted.

 

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev