Foals

Frontalangreb fra ambitiøse englændere

Et af Englands bedste live-bands. Så enkelt kan det siges, for så enkelt er det. Foals er en energiudladning ud over det sædvanlige og den perfekte fredagskoncert.

Da Oxford-bandet kom frem i slutningen af 00’erne, var hypen i de engelske musikmedier voldsom. De blev lanceret som et intellektuelt math-rock-band, og selvom de viste sig at være andet og mere end det, levede de op til forventningerne. Den engelske rockmusik var bestemt ikke død endnu.

Mange stjerner og roser blev kastet efter Foals fra starten, og de blev kaldt alt fra dance-punk til art-rock, fordi variationen og ambitionerne var så store. Ambitionerne har de bevaret, men allerede på opfølgeren Total Life Forever havde de modet til at skrue tempoet ned – uden at miste energien. Frontmand Yannis Philippakis viste flere facetter af sin vokal, og der blev plads til de større følelser.

Da Foals udgav det storroste Holy Fire i 2013, der indeholdt hittet ‘My Number’, var Foals allerede et veletableret navn på den internationale scene, og den status er kun vokset med tiden. Deres seneste album strøg direkte ind på førstepladsen på den engelske hitliste. For en gangs skyld holdt den engelske hype stik: Foals har været en åbenbaring på den engelske rockscene med en sjælden holdbarhed.

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev