Goat Girl

London er centrum for den moderne post-punk, og Goat Girl er blandt de allerbedste.

Før Goat Girl havde udgivet en eneste sang, kastede ikoniske Rough Trade sig over dem: De havde set bandet live i det sydlige London og skyndte sig at skrive kontrakt med kvartetten.

Goat Girl laver post-punk med en rastløs puls. Selvom deres lyd er let distanceret, er de fire medlemmer dybt engagerede. I hinanden, i musikken og i det omkringliggende samfund. “How can a whole nation be so fucking thick?” spurgte de på deres debutsingle “Scum”, og angrebene og trodsigheden fortsatte gennem det meste af debutalbummet fra 2018.

Clottie Cream, Rosy Bones, Holly Hole og L.E.D. er i høj grad en enhed, hvor alle bidrager til sangskrivningen. De konfrontatoriske tekster er blevet mere nuancerede på det nye album “On All Fours”, men Goat Girl leverer stadig tørre og skarpe one-liners. De erkender, at de er introverte, men det stopper dem ikke fra at behandle alt fra global opvarmning og censur til mere personlige emner som mental sundhed og at leve med angstanfald.

Da Goat Girl skrev “On All Fours”, byttede de jævnligt instrumenter, og synthesizeren fik lov at spille en større rolle. De er drevet af nysgerrighed. Der skal ske noget. Skævheden i musikken påpeger fortsat uligheden i samfundet, men den gør det med en underspillet skønhed, som får os til at tro på, at tingene kan ændre sig til det bedre.

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev