Warpaint

lørdag 10. juni

Warpaint (US)

Hypnotiske indierockere kommer til Søndermarken med stærkt comebackalbum i rygsækken.

Warpaints musik inkarnerer på mange måder Los Angeles, hvor bandet stammer fra. Deres lyd er tilbagelænet og nysgerrigt legende og oser af et ubesværet melodisk overskud, og firkløveret hopper ubesværet fra catchy psykedelia og eksperimenterende artpop til drømmende indierock til neddæmpet søvngængerpop.

Warpaint blev dannet i 2004, men gjorde for alvor opmærksom på sig selv i 2010, hvor det fremragende debutalbum ”The Fool” udkom. Gruppens hypnotiske grooves, honningdryppende vokalharmonier og telepatiske sammenspil gjorde lynhurtigt Warpaint til et stort navn på start-10’ernes boomende indiescene – NME udråbte det senere til et at årtiets 50 bedste album. Den stærke efterfølger ”Warpaint”, der udkom i 2014, blev da også produceret af sterneproduceren Flood (Nine Inch Nails, New Order, U2) og introducerede et mere minimalistisk, men ikke mindre iørefaldende udtryk.

I 2016 udkom LA-gruppens tredje langspiller, ”Heads Up”, der de følgende år bl.a. sendte dem på turné med Depeche Mode, Harry Styles og Foals. I 2020 begyndte Warpaint indspilningerne af deres fjerde studiealbum, men processen blev efter kort tid obstrueret af coronaens opdukken. Bandets medlemmer blev nødsaget til at indspille hver for sig, men som det kreative og dynamiske kollektiv de er, vendte de benspændet til en frugtbar kunstnerisk proces, hvor de sendte sangene rundt mellem hinanden og tilføjede nye lag til kompositionerne, som den næste så kunne bygge videre på.

Resultatet udkom tidligere i år i form af albummet ”Radiate Like This”, hvor Warpaints evne til at skrive komplekse og dragende sange står stærkere end nogensinde, samtidig med at gruppens lyd er blevet mere solfyldt, rund, moden og melodisk. Det er kort sagt et drønstærkt comebackalbum, der bl.a. er blevet hyldet af NME og The Guardian, og som genetablerer gruppen som en af tidens mest spændende indierockgrupper.

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev • Tilmeld dig vores nyhedsbrev
KØB DIN BILLET HER