Katinka Band

lørdag 10. juni

Katinka Band (DK)

Medrivende poprock fra anmelderrost band anført af en dansk musiks mest originale og poetiske stemmer.

Der er sket en del, siden Katinka i 2015 hjemtog sejren i DR’s talentkonkurrence KarriereKanonen med sine simple og iørefaldende ukulele-popsange.

Otte år senere fremstår hun ikke alene som en af dansksproget poprocks mest originale stemmer – både som sanger, sangskriver og tekstforfatter. Der er også tilføjet et ’band’ til kunstnernavnet, der understreger, at Katinka Band er en musikalsk enhed med et nuanceret musikalsk udtryk, der mestrer både brusende guitarrock, underspillet elektronisk pop, lystige viser og gribende ballader.

I centrum står Katinka Bjerregaard. Hun er indfødt københavner – opvokset på Christianshavn og nu bosat på Vesterbro – og hendes hjerte banker for storbyens leben, listige beverdinger og skæve eksistenser. Her er kærlige nik til forfatteren Tove Ditlevsen og Kim Larsen og CV Jørgensen, uden at hun blegner i forhold til forbillederne.

Med sin karakterfulde og upolerede stemme synger hun sine poetiske tekster om egen usikkerhed, stormende kærlighed og knusende hjertesorg, så følelserne står knivskarpt hos modtageren – lyt bare til medrivende P6 Beat-favoritter som ”2000 meter i frit fald”, ”Luftballoner” og ”Det er noget du har bestemt”.

Udover sejren i KarriereKanonen har Katinka Band vundet kritikerprisen Steppeulven i 2017 som ”Årets håb” og musikforlæggernes pris, Carl Prisen, i 2018 som ”Årets Komponist – pop” for deres debutalbum ”Vi er ikke kønne nok til at danse”. Katinka Bjerregaard har desuden bl.a. deltaget i TV 2-programmet ”Toppen af poppen”, udgivet digtsamlingen ”Et hus af krop” og medvirket i flere teaterstykker som skuespiller og komponist.

I 2022 udkom Katinka Bands seneste album ”Ekstremsport”, der ligesom de to forgængere har modtaget masser af anmelderroser. Det modtog bl.a. fem stjerner i Gaffa og fire hjerter i Politiken, mens Information kaldte det et ”fremragende” album, ”der slingrer charmerende fra melankolske tårer til perlende latter, fra ømme kærlighedserklæringer til sarkastiske svinere”.

På scenen er Katinka Bjerregaard en både drøncharmerende, hudløs og gribende frontfigur, der  sammen med de resterende bandmedlemmers lydhøre og solidariske akkompagnement skaber en stærk og direkte forbindelse til publikum, der ikke går upåvirket fra gruppens koncerter.

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev • Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Syd for Solen 2024 her!