Leon Bridges

Moderne R&B har aldrig været mere smooth.

Da han kom frem, lød han, som om han allerede havde tilbragt hele sit liv på hitlisterne: Todd Michael “Leon” Bridges fra Texas er kun i starten af 30’erne, men leverer sit personlige take på R&B med så stor respekt for traditionerne, at man skulle tro, han brød igennem på samme tid som Sam Cooke og Otis Redding.

Men Leon Bridges er mere end en lektion i musikhistorie. Amerikaneren er noget nær det største navn i nyere rhythm and blues og soul, og selv med store penge på højkant ville man have svært ved at pege på en mere smooth sanger i hans generation.

Den Grammy-vindende texaner har samarbejdet med bysbørnene Khruangbin, der befinder sig i det mere psykedeliske og dub-inspirerede hjørne, og dén – meget vellykkede – oplevelse har smittet af på tilgangen til og produktionen af hans nyeste album ‘Gold-Diggers Sound’. Sammen med de klassiske soul-dyder hører man også spor af Sade og Frank Ocean i et mere kalejdoskopisk og nysgerrigt univers.

Da Clash skrev om albummet og karrieren, sammenlignede de ham med kong Midas: Alt, hvad Leon Bridges rører, bliver nemlig til guld.

 

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev