Lowly

torsdag 08. juni

Lowly (DK)

Den eventyrlystne danske indiepop-kvintet kommer til Søndermarken med sangene fra deres længeventede tredje album.

Dansk musik blev forandret med et trylleslag, da Lowly albumdebuterede med ”Heba” i 2017. For fra de første sitrende og blødt bølgende toner af åbningsnummeret ”Still Life” stod det klart, at her var tale om et unikt og ekstraordinært nysgerrigt band med vilje og talent til at bøje reglerne for, hvordan indiepop kan lyde.

Potentialet blev da også med det samme bemærket uden for hjemlandets grænser. Allerede inden ”Heba” udkom, var den danske kvintet således blevet signet af det legendariske engelske indie label Bella Union (Fleet Foxes, The Flaming Lips, Father John Misty), der udgav debuten internationalt og fortsat har Lowly i sin stald.

Lige så drømmende og dragende Lowlys musikalske univers er, lige så svært er det at beskrive det. Bandet skifter ubesværet mellem drømmepop med florlette synths, folkede harmonier, autotune, jazzede trommer og sfærisk artrock, på samme måde som forsangerne Nanna Schannongs og Soffie Viemoses vokaler intuitivt glider ind og ud af hinanden. Uanset hvilke vilde og himmelstræbende eventyr femkløveret drager ud på, er sangskrivningen drevet af sødmefulde og melankolske melodier, der omfavner lytteren som en lun, hjemmestrikket sweater.

Lowly udgav sit andet anmelderroste studiealbum ”Hifalutin” i 2019, der overlegent føjede nye underfulde nuancer til gruppens lyd, og den 17. februar udkommer deres tredje langspiller. Den bærer titlen ”Keep Up the Good Work”, og Lowly kalder det deres ”hidtil mest åbenhjertige værk”, der er skrevet under corona-lockdown og påvirket af både nyankomne børn og tabet af familiemedlemmer.

Live er Lowly en lige så forunderlig størrelse, hvor medlemmernes indbyrdes forståelse driver numrene frem og skaber en fortættet stemning, det er umuligt ikke af blive tryllebundet af. Læg dertil en solrig Søndermarken med planter og træer i fuldt flor, og du har opskriften på en uforglemmelig koncertoplevelse.

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev • Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Syd for Solen 2024 her!