Nilüfer Yanya

Den toneangivende London-crooner er tilbage.

Med irske, barbadiske og tyrkiske aner og et barndomshjem fyldt med både klassisk og tyrkisk musik forstår man, hvordan Nilüfer Yanya er blevet så mangfoldig i sit udtryk.

Nilüfer Yanya er én af de mest toneangivende britiske indie-musikere de seneste par år. Da hun kom frem, blev hun sammenlignet med King Krule, fordi de begge er croonere af den mere skæve London-skole.

Det er indie-rock, der tenderer alt-rock, pop og endda jazz. Det hele bindes sammen af Nilüfer Yanyas store stemme, der mestrer skønsang, falset og førnævnte crooner-øjeblikke. Der er ofte en mystik på spil, der kan føre tankerne hen på ikoniske Siouxsie and the Banshees, men Nilüfer Yanya er alligevel dybt forankret i senmoderniteten med al dens angst og travlhed.

Med sange som den bastante ‘In Your Head’, den sofitiskerede ‘Baby Blu’ og den storslåede ‘Heavyweight Champion of the Year’ har Nilüfer Yanya med debutalbummet Miss Universe fra 2019 allerede slået sit navn godt og grundigt fast. Til marts kommer opfølgeren Painless. Smerten gemmer sig aldrig i hendes musik, men det er alligevel ren katharsis at lytte til.

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev