Peggy Gou

fredag 09. juni

Peggy Gou (KR) 

Et af tidens største elektroniske talenter, som har henrykket publikum på klubber og festivaler over hele verden, indtager SYD FOR SOLEN med solbeskinnet house og pumpende techno.

Som teenager startede Peggy Gou med at dj’e, mens hun boede i London med sin familie. Dengang havde hun ét mål: hun ville være den første koreanske kvinde, der optrådte på den stilskabende berlinerklub Berghain. Få år senere flyttede hun til den tyske hovedstad, hvor hun hurtigt indfriede målet om at erobre den mytiske festcentral. 

I 2017 tog hun på sin første tour til USA, hvor hun for første gang gæstede det populære elektroniske Boiler Room-show – og herfra har hun ikke set sig tilbage. Gou har turneret med elektroniske navne som Moodyman og DJ Koze, spillet hundredvis af shows på klubber over hele verden og henrykket publikum på toneangivende festivaler som Glastonbury, Primavera, Coachella og Sonár. Og med 2,7 millioner månedlige lyttere på Spotify og 2,7 millioner følgere på Instagram er hun i dag et af den elektroniske musiks allerstørste stjernefrø. 

Både som dj og producer er Peggy Go kendetegnet ved sin kærlighed til solbeskinnede house-beats, pumpende techno, electro og eklektiske og abstrakte elementer, der som hun kombinerer med sin egen vokal. Det er musik, der fungerer perfekt både til dunkle klub-raves og til at danse solen op Ibiza-style. Hun kalder det selv ’K-house’ med et kærligt nik til den hitlistehærgende K-pop. 

Peggy Gou er ikke kun en fænomenal producer, hun er også en ægte musiknørd, der tidligere har arbejdet i en pladebutik. Det understreger hendes 2019-mix til den legendariske ’”DJ Kicks”-compilationserie, der både indeholder egne numre og tracks fra excentrikere som Aphex Twin og Kode9. Hendes kærlighed til musikken kommer også til udtryk i, at hun driver sit eget label Gudu Records, hvor hun siden 2019 både har udgivet egne produktioner og udgivelser med nye og rutinerede elektroniske navne.  

Samtidig bærer hun stolt på sine rødder, hvilket bl.a. kommer til udtryk i hendes koreanske tekster. På den måde bygger hun bro imellem vest og øst, hvorfor hun fremstår som den perfekte elektroniske stjerne i en moderne musikverden, hvor de geografiske og genremæssige genrer bliver mere og mere opløst. 

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev • Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Syd for Solen 2024 her!