Slowdive

Shoegaze-legender forvandler Søndermarken til drømmeland.

Da Slowdive udgav deres flotte comeback-album i 2017, var de allerede en vigtig del af den nyere engelske musikhistorie. I dag står shoegaze-legenderne tilbage som ét af de vigtigste engelske bands fra første halvdel af 90’erne, men de måtte stå model til meget, før det nåede dertil.

Da de i 1991 udgav debutalbummet Just For A Day, var den glitrende drømmepop ny og forfriskende, og der var lagt op til noget stort med opfølgeren Souvlaki i 1993. Men tidsånden var skiftet, og shoegaze var pludselig noget, man gjorde grin med. Slowdive var bløde, og musikbranchen satsede på retrorock, britpop og machismo. Rigtige lads.

Slowdive var på Creation Records, som også udgav Oasis. De fik at vide, at deres næste album skulle være poppet, men lavede i stedet det introverte, halvelektroniske Pygmalion, der udkom i 1995. Det solgte ikke det store, pladeselskabet smed dem på porten, og bandet gik i opløsning.

Men tiden har været god ved Slowdive, der vendte tilbage i 2014. De tre første plader vidner i dag om et mesterligt og visionært band, der fulgte egne instinkter. Og det gør de stadig. Med deres comeback-koncerter og seneste album har de vist, at de stadig er sultne efter at dele deres drømme.

 

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev