Steam Down

Kunstnerkollektivet Steam Down fra det sydøstlige London byder på en farverig palet af afrofuturisme, jazz og grime og har blandt andet vundet to Jazz FM-priser.

Steam Down blev stiftet i 2017 med et oprindeligt fokus på at forbinde London-baserede musikere og producere i en udveksling af energi, ideer og genreløs musikkærlighed. Senere har Steam Down også taget form som et populært ugentligt London-event, hvor spontanitet og soniske udladninger afspejler deres eget liv i byen.

Kollektivet anføres af stifter Ahnansé og er en stor oplevelse live, hvor samskabelse mellem musikerne og publikum er en kardinaldyd. “Samarbejde er et nøglebegreb, og alle i projektet går sammen om at lave noget, der er større end summen af alle delene,” udtalte Ahnansé i forbindelse med udgivelsen af kollektivets første optagelse som en samlet enhed, EP’en ‘Five Fruit’ i 2021.

Medlemmer af Steam Downs udvidede familiemedlem tæller navne som saxofonisterne Kamasi Washington og Soweto Kinch samt tubaisten Theon Cross. Steam Down arbejder på et compilationalbum og en række individuelle projekter, der ventes at se dagens lys over det kommende år.

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev