SULKA

fredag 09. juni

SULKA (DK)

Dansk hiphops måske mest originale stemme lige nu kommer til Syd For Solen med overlegent flow og et energisk liveshow.

Da SULKA i 2020 udsendte sit fabelagtige debutalbum ”Epoker”, blev dansk hiphop samtidig beriget med en sjældent original stemme. På albummet møder man en rapper, der mestrer oldschool rap-dyder som komplekse rim, legende flow, overlegent billedsprog og syntaksgymnastik, mesterligt bakket op af mentoren og Malk De Koijn-legenden Tue Tracks funky slentrende og sømløst samplende produktioner.

”Epoker” er et værk, der på én gang er historiebevidst, moderne og har sin helt egen unikke lyd og udtryk. Samtidig er albummet så kompromisløst og kunstnerisk ambitiøst, at det var svært at forstå, at det var SULKA’s første fuldlængde.

SULKA er enestående vokalist i egen ret og uanset køn. Men at hun som kvinde så hurtigt og selvfølgeligt erobrede en central plads i hiphophierarkiet var et livgivende friskt pust i en branche, der fortsat er enormt mandsdomineret. Så meget desto mere deprimerende var det, at SULKA i efteråret 2021 følte sig nødsaget til at holde en pause på grund af oplevelser med overgreb og grænseoverskridende adfærd fra kolleger i musikmiljøet.

Heldigvis kom SULKA hurtigt til kræfter igen, og i 2022 vendte hun tilbage stærkere end nogensinde med tre hæsblæsende singler: ”Kun mit”, ”Det gør du bare” og ikke mindst den minimalistiske banger ”La nu vær (H.V.H)”, hvor hun tager bladet fra munden og direkte adresserer dansk hiphops årelange problem med sexisme. Forhåbentlig er det et forvarsel om mere ny musik fra hende i 2023.

SULKA kommer altså til Syd For Solen med solid medvind – og det gælder også på live-fronten. Hun startede nemlig 2023 ud med sin første, succesrige danmarksturné, der i februar blev afsluttet med en udsolgt triumf på københavnsk hjemmebane i Pumpehuset. Her kunne publikum forvisse sig om, at SULKA ikke bare er et lyrisk og musikalsk kæmpetalent – hun er også suveræn live-kunstner, der forener høj kunstnerisk integritet med et energisk og medrivende sceneshow, der får publikums hænder i vejret.

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev • Tilmeld dig vores nyhedsbrev
KØB DIN BILLET HER