The National

Et af det 21. århundredes bedste live-bands vender tilbage til Danmark.

The National er indie-rockens melankolske sværvægtere. I 20 år har de spillet the long game: Siden debutalbummet i 2001 og frem til i dag har de for hver udgivelse forfinet og nuanceret deres lyd. Elegant og effektivt drejer de lidt på knapperne og er lige relevante hver gang.

The National mestrede allerede tungsindet på deres to første plader, og med ‘Alligator’ i 2005 fandt lyset og ekstasen vej mellem sprækkerne på fanfavoritter som All the Wine og Mr. November. Siden er det blevet til nyklassikere som Mistaken for Strangers, Bloodbuzz Ohio og Light Years og det ene roste album efter det andet.

Men det er på scenen, at The National for alvor folder sig ud. Centralt står sanger Matt Berninger, der med sin karakteristiske baryton og indlevelse kan skabe en fest ud af selv den hårdeste heartbreak. Om han vugger følsomt fra side til side eller løber ud til publikum, er det hér, han og The National hører hjemme. Blandt dedikerede musikelskere.

Bandet består ud over Berninger af Devendorf-brødrene Bryan og Scott, der tager sig af den stramme rytmesektion, og Dessner-brødrene Aaron og Bryce på guitar, klaver og meget andet. De får selv det tungeste til at fremstå let, fordi alle fem medlemmer spiller en rolle. Fordi der er plads til dem alle.

Nu vender de tilbage til det land, som spiller så vigtig en rolle i bandets historie: Efter en svær europaturné i 2005 havde de én koncert tilbage. I Danmark. Som de sidenhen har udtalt, gik alt op i en højere enhed, og det var her, de fandt troen på sig selv som band. Siden da er de utroligt nok blevet endnu bedre live, og der er derfor ekstra god grund til at fange The National, når de igen rammer Danmark og Søndermarken.

 

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev