The War on Drugs

lørdag 10. juni

The War On Drugs (US)

De Grammyvindende amerikanere vender tilbage til Danmark med deres medrivende rockhymner.

Få rockbands har rykket sig så massivt i løbet af et tiår som The War On Drugs. I 2011 spillede de deres første danske koncert i intime og ydmyge rammer på Loppen på Christiania, men siden har gruppens popularitetskurve været eksponentielt stigende – også herhjemme. Det blev der sat en tyk streg under, da de tidligere i år gennemførte to udsolgte koncerter for tusindvis af begejstrede fans i K.B. Hallen.

Hjørnestenen i The War On Drugs’ succes er frontmand Adam Granduciels på én gang simple og ekstremt sofistikerede sangskrivning. Gruppens stadionstore hymner dyrker det store kollektive rocksus i tålmodigt udfoldede kompositioner, der bygger på elementer af krautrockens summende meditationer, Bruce Springsteens bredtfavnende stadionrock, støvet americana og Dire Straits ekvilibristiske guitarekskursioner. Selvom Granduciel er den primære sangskriver, bidrager resten af bandet også i processen, og live er The War On Drugs en homogen og hårdtarbejdende enhed, hvis sammenspil er dynamisk, varieret og stærkt medrivende.

The War On Drugs har også vist en stigende formkurve på albumfronten, især siden det store gennembrudsalbum ”Lost in the Dream” (2014), der gik top 30 på den amerikanske albumhitliste og blev udråbt til et af årets bedste album i toneangivende medier som Mojo, The Guardian og Stereogum.
I 2017 udkom efterfølgeren ”A Deeper Understanding”, der gik top 10 i hjemlandet, og som året efter sikrede The War On Drugs en Grammy i kategorien ”Best Rock Album” foran giganter som Metallica, Mastodon og Queens of the Stone Age. Det blev sidste år fulgt op af gruppens seneste, femte studiealbum, ”I Don’t Live Here Anymore”, der bl.a. modtog fem hjerter i Politiken og blev udnævnt til ”Best New Music” med den flotte karakter 8,4 af Pitchfork, og til det kommende Grammyshow er gruppen igen nomineret – denne gang i kategorien ”Best Rock Song”.

The War On Drugs har således på få år bevæget sig fra undergrunden til nogle af verdens største arenaer og festivalscener, men dengang som nu er Granduciel og co. en flok ydmyge musiknørder, hvis største fornøjelse er at fortabe sig i rockens kringelkroge. Og det er den passion – og deres smittende evne til at viderebringe den til publikum – der har gjort dem til et af klodens største og bedste rockbands.

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev • Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Syd for Solen 2024 her!