USSEL

fredag 09. juni

USSEL (DK)

Dansk stjernefrø kommer til Søndermarken med punket rap-energi, catchy melodier og følsom eftertænksomhed.

USSEL har energi og karisma til at starte en kæmpe fest, samtidig med at hans numre har rum for dybere følelser og eftertænksomhed. USSEL er rap, pop, emo, elektronisk og hiphop – nogle gange inden for samme nummer!

Bag USSEL står den sønderborgensiske multikunstner Emil Mercedes Baadsgaard, der siden sin debutsingle “bli nu her” i 2020 har udgivet to ep’er og en række singler – bl.a. med Suspekts Orgi-E og åndsfællen Marcus.waw. I starten af karrieren var han en del af det københavnske musikkollektiv Nembus Music, men omverdenen fik for alvor øje på ham, da han i 2022 vandt KarriereKanonen for øjnene af en fyldt sal i DR Koncerthuset. Nu er han signet til Sony og i fuld sving med at tage karrieren til næste niveau, senest med den guitardrevne basker af en single, ”Datter af dæmoner”.

USSEL kan momentvis minde om ekvilibristiske hjemlige kolleger som Emil Kruse og Papa Erotic fra FRAADS. Men man sporer også Post Malones øre for catchy hooks, amerikanske Lil Peeps hudløse emo-rap og svenske Yung Leans tågede lydtrip i det danske kæmpetalents stemningsfulde produktioner. Han kan både være pågående punket, meditativt hallucinerende, emotionelt sårbar og direkte sensuel. Samtidig med er USSEL besiddelse af en stærk personlig stemme, der gør, at han har potentiale til at blive en generationsstemme.

Live stikker USSEL i mange retninger. Hans koncerter indeholder både en direkte rocket energi, poppet længsel og smadderpunket fandenivoldskhed. Han er kort sagt en medrivende oplevelse, som det er umuligt at stå stille til. Derfor passer USSEL perfekt ind fredag på Syd For Solen, hvor festen er i højsæde.

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev • Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev om Syd for Solen 2024 her!