Bremer/McCoy

Thursday 08. June

Bremer/McCoy (DK)

Meditative melodier og tusmørkemelankoli fra anmelderrost dansk jazzduo.

Pianist Morten McCoy og bassist Jonathan Bremer har siden 2013 indrettet deres helt eget hyggehjørne i dansk musik. Med inspiration fra bl.a. spirituel jazz, den svenske pianist Jan Johansson, hymner, visesang, dub og reggae skaber de glidende, nærmest vægtløse kompositioner, der skaber rum for eftertænksomhed, fordybelse, romantisk skønhedsdyrkelse og tusmørkedunkel melankoli.

Makkerparret startede som lokalt trækplaster i Københavns undergrund, hvor deres koncerter på mindre locations hurtigt blev store tilløbsstykker, samtidig med at vinyloplagene af deres tre første album – ’Enhed’ (2013), ’Ordet’ (2015) og 2017’s ’Forsvinder’, der alle er udgivet på Raske Penges label Raske Plader – gik som varmt brød.

Den stigende popularitetskurve kulminerede i 2019, hvor deres fjerde album ”Utopia” udkom ikke bare herhjemme, men også internationalt via Talking Heads-legenden David Byrnes label Luaka Bop, der har udgivet navne som Alice Coltrane, William Onyeabor og Floating Points. Duoen har efterfølgende turneret i udlandet med albummet. Det blev i 2021 fulgt op af det seneste album, det anmelderroste ”Natten”, som Gaffa belønnede med fem stjerner.

Bremer/McCoy har desuden arbejdet sammen med Peter Sommer på hans prisvindende album ”Elskede at drømme, drømmer om at elske” (2018), hvor de var med til at skrive den ene halvdel af albummet, og med Marie Key, hvis seneste album ”Lys Finale” (2022) i høj grad er præget af Bremer/McCoys lette og luftige tone.

Live skaber Bremer/McCoy en intim og meditativ stemning med kontrabas, klaver, orgel og båndmaskiner, og hver tone bliver leveret med intens koncentration. Det er både tyst, dragende og medrivende – så gør dig klar til zen i Søndermarken!

Subject to change

Sign up for our newsletter • Sign up for our newsletter
BUY YOUR TICKET NOW