Sharon Van Etten

Bliv forkælet af én af de vigtigste sangskrivere i nyere tid, når amerikanske Sharon Van Etten rammer Frederiksberg.

Sharon Van Etten er de komplicerede relationers skytshelgen. Men selvom tingene aldrig er helt ligetil i hendes tekstunivers, er sangene og melodierne så tidløse, at du ikke kan slippe dem igen, når de først har omfavnet dig.

Amerikaneren laver rørende, ofte sorgfulde sange, som aldrig tipper over og bliver too much. Hun fremstår både genert og rå, og det er præcis, hvad hun tager med sig, når hun spiller koncerter: Lige dele intimitet og intensitet.

Hun debuterede i slutningen af 00’erne med en mere nøgen lyd og fik et lille gennembrud med den mere komplekse ‘Tramp’ i 2012, produceret af vennen Aaron Dessner fra The National. To år senere leverede hun et gedigent mesterværk med ‘Are We There’, der står tilbage som én af de seneste års bedste plader.

Siden da har hun fået et barn, er begyndt at studere og har imponeret som skuespiller i Netflix-serien ‘The OA’. Alle de livsforandringer har hun sammen med sin store nysgerrighed kastet ind i sit seneste album ‘Remind Me Tomorrow’ (2019), hvor hun har lagt guitaren lidt til side og fokuseret mere på klaver og synth. Med sange som Jupiter 4 og Seventeen er det tydeligt, at nerven er intakt på hendes femte album.

Foruden Aaron Dessner har Sharon Van Etten samarbejdet med folk som Mackenzie Scott (Torres), Adam Granduciel (War On Drugs), Zach Condon (Beirut), Jana Hunter (Lower Dens) og senest åndsfællen Angel Olsen, som hun har lavet den smittende Like I Used To med.

Sharon Van Etten er én af de helt store sangskrivere i amerikansk indie-rock. Typen, som alle vil have en bid af. Du får dit stykke af kagen i Søndermarken lørdag den 11. juni 2022.

 

Med forbehold for ændringer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev