Arooj Aftab

Thursday 08. June

Arooj Aftab (PK)

Øst og vest mødes i pakistansk Grammy-vinders poetiske og melankolske univers.

Selvom hendes musik er afdæmpet, meditativ, poetisk og bygger på gamle lokale pakistanske traditioner, har Arooj Aftab opnået stor global opmærksomhed.

Den 37-årige sanger, komponist og producer, der er bosat i New York, fik sit helt store gennembrud i 2021 med sit tredje album ”Vulture Prince”, hvis intime, smukke og svævende kompositioner henter inspiration fra jazz, folkemusik, hindustani (klassisk indisk musik) og ghazal, der populært sagt er Indiens og Pakistans svar på blues og karakteriseret ved sin længselsfulde klang.

”Vulture Prince” blev udpeget som et af årets bedste album i 2021 af blandt andet New York Times, Time og The Guardian, og i 2022 vandt Arooj Aftab som den første pakistaner nogensinde en Grammy for ”Mohabbat”, samtidig med at hun også var nomineret i kategorien ”Best New Artist” sammen med blandt andre Olivia Rodrigo, Arlo Parks og Baby Keem – selvom hun ikke ligefrem er en nykommer!

Arooj Aftab har en berusende stemme, der ofte udfolder sig i fjerlette melismer, og hun har fået store roser for sine fængende liveshows, hvor hun ubesværet skifter mellem sitrende nærvær, når hun synger, og deadpan-humor mellem numrene. Hun bakkes desuden op af et fremragende band bestående af Gyan Riley (søn af Terry Riley) på guitar, Maeve Gilchrist på harpe, Shahzad Ismaily på bass og den tidligere Lithurgy-trommeslager Greg Fox.

Da Arooj Aftab optrådte for et proppet Gloria på Roskilde Festival 2022, var de danske anmeldere mere end tilfredse. Politiken uddelte fem flotte hjerter og kaldte hende ”verdensmusikkens nye stjerne”, mens Soundvenue beskrev hende som et ”overrumplende bekendtskab”, der fik ”ældgammel kultur til at virke dugfrisk for et begejstret publikum”.

Subject to change

Sign up for our newsletter • Sign up for our newsletter
BUY YOUR TICKET NOW