Bon Iver

Thursday 08. June

Bon Iver (US)

Grammy-vindende genrefornyere fylder Søndermarken med gribende intim-folk og storladne elektroniske ballader.

Få bands har som Bon Iver omfavnet en generation af musikelskere, der søger efter mening, skønhed og følelsesmæssig forbundenhed i en fragmenteret og uoverskuelig verden. Gruppens sange rummer både innovative eksperimenter, hudløse bekendelser, storladne omkvæd og poppet sensibilitet, men altid med en kerne af intimt nærvær – som om forsanger Justin Vernon synger direkte til den enkelte.

Da han i 2007 selv udsendte det nedbarberede folk-album ”For Emma, Forever Ago” under pseudonymet Bon Iver, var det de færreste, der havde fantasi til at forestille sig, at det var de indledende skridt på en musikalsk rejse, der sidenhen har budt på endeløse anmelderroser, udsolgte arenakoncerter i hele verden, samarbejder med verdens største popstjerner og Grammy-priser i trofæskabet. Året efter, i 2008, blev albummet imidlertid samlet op af det toneangivende indie-label Jagjaguwar, hvorefter Bon Iver lynhurtigt blev et at tidens mest hypede navne på datidens boblende, skovmandsskjorteklædte indierockscene – og albummet endte med at sælge over en million eksemplarer.

I 2011 kom efterfølgeren ”Bon Iver”, hvor Bon Iver præsenterede en kunstnerisk strategi, der siden har præget bandets output: Altid nysgerrig og aldrig stå stille. På albummet bliver den akustiske guitar og Vernons følsomme falset udfordret af bl.a. marchtrommer, saxofon, strygere og sfæriske synthflader, der føjer storladne elementer til sangskrivningen. Den lyd gav Bon Iver et endnu større publikum, og i 2012 hjemtog albummet en Grammy for ”Best Alternative Music Album”. Den musikalske palet blev udvidet yderligere på 2016’s ”22, A Million”, hvor Bon Iver bl.a. leger med autotune, hiphopbeats og elektroniske produktioner. Anmeldelserne var endnu en gang overstrømmende positive, og albummet sikrede gruppen to Grammyer. Bon Ivers seneste album, det ligeledes Grammy-nominerede ”I, I”, udkom i 2019 og rummer bl.a. gæsteoptrædener fra James Blake, Moses Sumney og Aaron Dessner fra The National, som besøgte SYD FOR SOLEN i 2022.

Foto: Graham Tolbert & Eric Carlson.

Subject to change

Sign up for our newsletter • Sign up for our newsletter
BUY YOUR TICKET NOW