Standard Practice - Design Studio

Himlen er vores kort til verden 

Med inspiration i himmellegemernes intense sammenhængskraft og samtidige spredte rumlighed har de to stiftere af Standard Practice (SP), Hugh og Henry, skabt tre skulpturelle oplevelser som indtager forskellige rum på festivalpladsen.  

SP er en design-fokuseret tegnestue, som holder til i Københavns Sydhavn. Deres studio ligger oppe under taget i en gammel industribygning, hvor der er kig direkte mod en lyseblå himmel. Særligt for SP er, at de har adgang til et stort værksted, hvor de bruger meget af deres tid. En tæt design- og produktionsproces betyder, at SP kan have særligt fokus på detaljer, et stort kendskab til materialer og deres bearbejdning, og desuden kunne reducere restmaterialer til et minimum. 

Som skulpturelle satellitter har Hugh og Henry, de to grundlæggere af Standard Practice, skabt 3 rumlige interventioner til dette års SYD FOR SOLEN.

“Siden starten af året, har vi lagt mærke til at vores studio udvikler sig mere og mere til at ligne et materiale laboratorium med tests, modeller og pigmentprøver, der hober sig op på hver eneste vandrette overflade. Det peger tilbage på en beslutning vi traf sidste år – nemlig at vi ønsker at sætte nogle ret stramme rammer for hvilke materialer vi arbejder med i vores projekter hvilket har skubbet os til at gå mere i dybden med de potentialer hvert enkelt materiale indeholder og tilbyder.” 

Det blev til en lang og dybdegående snak, da Standard Practice inviterede os ind i deres designproces. En proces, som ofte starter med historiske og kunstneriske referencer og for at blive lidt klogere på hvad vi kan se fra deres hånd, når SYD FOR SOLEN åbner til august.

Hvordan starter en arbejdsproces når man arbejder hos Standard Practice?  

Vi er nørder når det kommer til arkitektur og gamle referencer, så meget ofte starter vores arbejdsproces på Holmen hvor arkitektskolens bibliotek ligger. Det er en fantastisk ressource i København og vi er tit overrasket over hvor tomt der er. Det er også et rigtig godt sted at tegne, hvis en af os trænger til at komme lidt ud af vores studio. Så ofte starter en idé der… med en rulle papir og et håndfuld blyanter.  

I starten parkerer vi mange af vores tekniske overvejelser og fokuserer kun på at udvikle et stærkt koncept og en intention. Vi hælder så mange ideer som muligt ud på papiret, inden vi begynder at redigere og forfine dem. 

Hvad har inspireret jer til at designe og skabe de 3 skulpturelle strukturer til dette års festival?  

Vi har fulgt en konceptuel rød tråd gennem vores arbejdsproces og udforsket tematikker omkring himmellegemer. I år flytter Syd for Solen til en ny, stor og mere åben lokalitet i Valbyparken. Med lidt held vil vi der se solen flytte sig over himlen, en solnedgang, og månens fremkomst på en stjernehimmel. Det er denne bevægelse, vi er inspireret af.  

I vores tidligere research har vi undersøgt de særlige egenskaber som er blevet projekteret mod planeterne af forskellige poeter, forfattere og kunstnere gennem tiden. Med det som udgangspunkt samlede vi en pallette af følelser, som vi ønskede at udforske gennem vores installationer – som små intime momenter, følelsen af at stikke af, længsel, og tilbagetrækning.  

Festivalen varer jo kun 3 dage, og med det i baghovedet har vi skabt design som er særligt resource bevidste. Vi arbejder med at reducere restprodukter og forsøger at inkorporere materiale fra de tidligere års festivaler og designe ud fra modulerbare systemer, som allerede eksisterer. Vi er blandt andet dykket ned i stilladsystemets uendelige muligheder som en stabil og genanvendelig struktur der kan erstatte hårdttræ.  

 

Og hvad med musikken i jeres studio?  

Musik har altid spillet en helt afgørende rolle i vores studio og arbejde. Musik har en særlig evne til at samle energi og fokus – ofte er musikken en god indikator for hvor tæt vi er på en deadline… Når vi har brug for at fokusere, lytter vi til musik i et roligere tempo som Hampshire & Float, Ben Lukas Boysen, og Nils Frahm. Vi har også særlige kunstnere på repeat igen og igen som fx Billy Caso, DJ Koze og James Holden. Når energien har brug for et boost og vi skal trækkes over målstregen lytter vi til SoundCloud mixtapes som fx O/Y, Ninze og Map.Ache.