Atmosfære på SYD FOR SOLEN

Atmosfære-holdet  

Bag atmosfæren for årets SYD FOR SOLEN står det kreative bureau Humble and Curious. De to stiftere Maria og Malte Meyenburg har desuden inviteret billedkunstner Mia Carl. I samarbejde har de defineret den poetiske og atmosfæriske ramme for festivalen og skabt de store cirkelslag for designet af pladsen. 

Af lyset opstår skygger  
skyggerne giver lyset sin form, 
og i forening opstår landskabet

Solen bevæger sig over himlen. I dens baner former vi rytmer. Dagens gang og nattens bliven. Sensommeren er begyndt. Vi holder fast i lyset, med alt hvad vi har. Solens stråler strækker sig ud over festivalen og forbinder pladsen på tværs af dets store areal.  

Til at formgive Solen, nærmere bestemt dette års SYD FOR SOLEN 2024, har vi valgt at stråler og skygger skal danse over pladsen, som et gentagende og tilbagevendende princip for vores formgivning og design.  

I skyggen mødes mørket og lyset. I lysets stråler opstår bevægelse og form.

I samarbejde med en række dygtige kunstnere og arkitekter forenes festivalens atmosfære i konkrete visuelle greb, som sammentænker skala og taktilitet. Et stort areal giver plads til store armbevægelser, men det er ikke altid i størrelsen, at den egentlige værdi opstår. De kunstneriske nedslag bærer evnen til at skabe rumlige oplevelser, der både har en æstetisk værdi i for landskabets store bueslag og en poetisk eksistens på ganske nært hold. Vi vil invitere jer, festivalens gæster, til at gå på opdagelse i dette solrige og skygge fyldte landskab og stoppe op et øjeblik, når noget fanger dit øje.  

Vi ønsker at skabe en festival, som hvert år står ovenpå det som var året forinden. Her går materialer og æstetiske greb hånd i hånd med erfaret viden og øvede hænder. Flere af de kuraterede kunstnere vil indgå i programmet over flere år, tekstiler fra en installation kan året efter syes sammen til et segl, der skaber skygge over en madbod. Hvad vi har skabt i år, indeholder på den måde allerede fra første tanke et ansvar og en interesse i, at fungere som essentielle byggesten til næste års festival og udøvere.  

Vi glæder os helt utroligt til at lade lyset danse over Valbyparken, når SYD FOR SOLEN åbner den 8 august.